22 Haziran 2008 Pazar

Yarı Final Üzerine...


İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan maçları...Teknik taktik konuşamayacağız ... Konuşmak isteyenlere de gülüp geçeceğiz...Mantıkla açıklanamayacak bu durumu samimiyetine güvencimiz tam olduğundan saygımızın da sonsuz olduğu "ezilen halkların çığlığı" Hakan Albayrak'a bırakalım...bu günlerde en mantıklı yorum bu gibi duruyor;


"ben kendi hesabıma 'herşeye rağmen şansımız var' ı bile soysuz bir pesimizm olarak görüyorum. Ekranlarin başına 'mal bizimdir götüreceğiz!' diyerek oturmalı, heyecanımızı başından sonuna kadar diri tutmali, dört-sıfır yenik vaziyette olsak bile ısrarla 'kazanacağız' demeliyiz. Allah eğer isterse, dört-sıfır yenik vaziyette olan takımımıza maçın son üç dakikasinda beş gol attırabilir. Allah inancını tam kavrayamamış bazı okuyucularımız pis pis güleceklerdir, fakat espri yapmıyorum. En son dakikada peşpeşe goller atabileceğimize net bir şekilde inanmayanlar iğrenç parazitlerdir. Onlar gitsinler kendilerini dördüncü kattan aşağı atsınlar. Ölmeyenler bir de beşinci kati denesinler. İnanmiyorsaniz niye yaşıyorsunuz?

Herşeyi sahadaki futbolculara yüklemek, herseyin sahada başlayıp sahada bittiğine inanmak gayri islamidir. [...] kimse dua etmiyor. kimse -diyelim ki- Rıdvan'ı gözünün önüne getirerek ona derin bir nefes yollamıyor. Kimse Allah'in böyle bir nefesi anında gole dönüştürebileceğine inanmıyor. (fizikötesi! fizikötesi! fizikötesi!)"

Hakan Albayrak

(Hakan Albayrak Kitabı, syf. 12 - Çete, kasim 1989)

2 yorum:

reds dedi ki...

aşk değil sevgi değil başka bir şey bu.. tarihe tanıklık etmek çok güzel

Adsız dedi ki...

fondaki şarkı bitti yavrum
pilotun apandisiti patladı
uçak düşüyor
ve birlikte ölmek kulağa hoş gelse de
ben atlamayı tercih ediyorum
olur ya denize düşerim
bir gemi geçer

biz futbola hala inanıyoruz