12 Haziran 2008 Perşembe

Euro 2008 - Portekiz vs Çek Cumhuriyeti : 3-1

Stat: Cenevre

Hakemler: Kyros Vassaras, Dimitris Bozatzidis, Dimitris Saraidaris (Yunanistan)

Çek Cumhuriyeti: Cech, Ujfalusi, Rozehnal, Jankulovski, Grygera, Sionko, Polak, Plasil (Dk. 86 Jarolim), Matejovsky (Dk. 68 Vlcek), Galasek (Dk. 73 Koller), Baros

Portekiz: Ricardo, Pepe, Ferreira, Carvalho, Bosingwa, Simao (Dk. 80 Quaresma), Petit, Moutinho (Dk. 75 Meira), Deco, Ronaldo, Gomes (Dk. 80 Almeida)

Goller: Dk. 8 Deco, Dk. 63 Ronaldo, Dk. 90 Quaresma (Portekiz), Dk. 17 Sionko (Çek Cumhuriyeti)

Sarı kartlar: Dk. 23 Polak (Çek Cumhuriyeti), Dk. 31 Bosingwa (Portekiz)

Turnuvaya moral bozukluğuyla başlamamıza neden olan, bir antremanını 12 bin kişinin izlediği, dünya futbol kamuoyunun birazda Ronaldo pompalamasıyla vitrine çıkararak turnuva daha başlamadan favoriliğini ilan ettiği Portekiz kazanmaya devam ediyor.. Hemde keyif veren, seyir zevki yüksek, teknik , estetik , klas bir futbol oynayarak kazanıyor.. A grubunda ikinci maçların ilk ayağıydı.. Çek Cumhuriyeti takımı İsviçre maçında bekleneni verememiş, kazanmasına rağmen Yunanistan gibi anti futbol oynamaya çalışıp, kendi klasik ekolünden uzaklaştığı için eleştirilmişti.. Portekiz ise antreman maçı havasında geçen maçta bizi yenerek geliyordu 2. maçına.. Çeklerde, Portekizlilerde ilk maçlarına göre daha güzel, daha itekli daha hırslı oynadılar.. Çekler 1-0 geriye düşmelerine karşın Deco'nun golüne (blogda bu adama dikkat göze batıyor çeklerin en klas oyuncusu demiştik yine haklı çıktık ) 17. dk'da Sionko ile yanıt vermeyi başardılar ama arada büyük bir klas var.. Klas farkı maç boyu kendini hissettirdi ve 20. dk'dan itibaren Portekiz show başladı.. Portekiz çeyrek finali garantilerken iyi bir şutun (bkz. Ronaldo'nun attığı gol) dünyanın en kalecisini bile (bkz.maç boyu harikalar yaratan ve tarihi farkı önleyen Cech) çaresiz bırakmaya yeteceğini gösterdi.. Son golde bencil davranmayarak Quaresma'ya yaptığı asist ise Ronaldo'nun sadece çok yetenekli bir oyuncu değil aynı zamanda büyük oyuncu olduğunuda gösterdi.. Çeklerle pazar akşamı ölüm kalım maçına çıkacağız.. Tamam mı? devam mı? sorusunun zamanı geldiğinde, Çekler tamam biz devam diyebiliriz.. Bu takımdan eksiğimiz yok fazlamız var..

Hiç yorum yok: