8 Haziran 2008 Pazar

Euro 2008 : Avusturya vs Hırvatistan : 0-1

Stat: Ernst Happel

Hakemler: Peter Vink, Adriaan Inia, Hans Ten Hoove (Hollanda)

Avusturya: Macho, Proedl, Pogatetz, Stranzl, Standfest, Aufhauser, Ivanschitz, Saeumel (Dk. 61 Vastiç), Gercaliu (Dk. 69 Ümit Korkmaz), Harnik, Linz (Dk. 74 Kienast)

Hırvatistan: Pletikosa, Corluka, Robert Kovaç, Simuniç, Pranjiç, Srna, Modriç, Niko Kovaç, Kranjcar (Dk. 61 Knezeviç), Oliç (Dk. 82 Vukojeviç), Petriç (Dk. 72 Budan)

Gol: Dk. 4 Modriç (penaltıdan)

Sarı Kartlar: Dk. 3 Pogatetz, Dk. 21 Saumel, Dk. 68 Prödl (Avusturya), Dk. 51 Robert Kovaç (Hırvatistan)

adaletin bu mu dünya? şarkısını Avusturya'lılara toplu halde söyleten bir maç oldu B grubunun açılış maçı. avusturya dün akşam türkiye'nin yapması gerekeni yaptı.. kendinden 2 gömlek üstün bir takıma karşı mücadele etti, formanın hakkını verdi.. Viyana sokaklarında turnuva öncesi ''avusturya kupadan çekilsin rezil olucaz'' diye imza kampanyası düzenleyen taraftarlarınada gereken cevabı vermiş oldular ve maç sonu alkışlandılar.. kısacası maçı kaybettiler ama onurlarını kurtardılar.. hırvatistan ise oyunun ilk 20 dk sı hariç bekleneni veremedi veya ben hırvatistandan çok şey bekliyorum diyelim.. hırvatistan tribünleri ise harikaydı yine.. organize tribün gruplarının hepsi ordaydı.. ultras pankartlar dikkat çekiciydi. Hırvatlar bu kupaya tribün olarak en az Portekiz'liler kadar inanmış görünüyorlar , takımları sahada Portekiz kadar oynayamasa bile.. İzlediğimiz Avusturya, Hırvatistan'ın galibiyeti getiren 0-1'lik skoru koruma çabas içerisinde ikinci yarı tamamen geriye çekilmesininde etkisiyle kendisine en başta kendi taraftarları tarafından fazlasıyla haksızlık yapılmış bir takım görüntüsü çizdi. Grupta puan almaları bile mucize deniyordu ama önlerinde kalan 2 maçta , sürprizlere imza atıp Polonya ve Almanya'yı yaralarlarsa kimseler şaşırmasın..Hırvatistan'da ise Ufak Cruyf Modriç bugün golü atan adam olarak isminden turnuva boyunca söz ettireceğinin sinyallerini verdi dikkat çekici bir oyuncu..

Hiç yorum yok: