9 Haziran 2008 Pazartesi

Euro 2008: Almanya vs Polonya : 2-0


Stat: Wörthersee

Hakemler: Tom Henning Ovrebo, Geir Age Holen, Erik Raestad (Norveç)

Almanya: Lehmann, Lahm, Metzelder, Mertesacker, Jansen, Fritz (Dk. 55 Schweinsteiger), Ballack, Frings, Podolski, Gomez (Dk. 75 Hitzlsperger), Klose (Dk. 90 Kuranyi)

Polonya: Boruc, Golanski (Dk. 75 Saganowski), Bak, Zewlakow, Wasilewski, Krzynowek, Dudka, Lewandowski, Lobodzinski (Dk. 65 Piszczek), Smomlarek, Zurawski (Dk. 46 Guerreiro)

Goller: Dk. 20 ve 72 Podolski (Almanya)

Sarı Kartlar: Dk. 64 Schweinsteiger (Almanya), Dk. 40 Smolarek, Dk. 60 Lewandowski (Polonya)
Favori sürprize izin vermedi.. Finaller Almanya için oynanır veya Gary Lineker'ın deyimiyle ;''futbol 22 kişinin 90 dakika oynadığı ve sonunda Alman'ların kazandığı oyundur'' .. Ama bu defa bu klişelere gerek kalmadı.. Almanya açıktan favori olduğu şampiyonada , favori sıfatını boşuna kazanmadığını gösteren bir oyunla , 2-0 ile geçmeyi başardı, enerjisini ve kapasitesini maksimum kullanarak elinden gelenin fazlasını yapan, tarihinin ilk avrupa şampiyonasını oynayan düşman kardeşi Polonya'ya karşı.. Gollerin ikisinide atan Podolski'nin Polonya'lı olmasıda futbola has bir ironik lezzet olsa gerek veya kaderin cilvesi..Gecenin adamı Podolski'nin, Schweinsteiger'in yoktan var ettiği pozisyonda Klose'nin sektirdiği topa gelişine mükemmel bir vuruşla kaydettiği ikinci gol, gelecek maçlar içinde gözdağı verir gibiydi..

Hiç yorum yok: