12 Haziran 2008 Perşembe

Euro 2008 - İspanya vs Rusya : 4-1

Stat: Tivoli Neu

Hakemler: Konrad Plautz, Egon Bereuter, Markus Mayr (Avusturya)

İspanya: Casillas, Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila, Senna, Iniesta (Dk. 63 Cazorla), Xavi, Silva (Dk. 77 Xabi Alonso), Villa, Torres (Dk. 54 Fabregas)

Rusya: Akinfeyev, Anyukov, Kolodin, Shirokov, Zhirkov, Semak, Zyryanov, Semshov (Dk. 57 Torbinsky), Bilyaletdinov, Sychev (Dk. 46 Bystrov) (Dk. 70 Adamov), Pavlyuchenko

Goller: Dk. 20, 44 ve 75 Villa, Dk. 90 Fabregas (İspanya), Dk. 86 Pavlyuchenko (Rusya)

Bu yıl bu kadroyla olabilir.. Şeytanın bacağını bu sefer kırabilirler diyorduk blogda aylar önce, İtalya ile oynayıp 1-0 kazandıkları hazırlık maçını yorumlarken.. Fabregas,İniesta, Torres, Xavi, Villa gibi oyuncuların bulunduğu bir kadro ''ulusal takımın üzerindeki laneti'' kaldırmak için fazlasıyla yeterli görünüyor.. Hırvatistan'la birlikte kupanın gizli favorileri listesinde başı çeken Rusya ise 4 gol yemesine rağme açık oynadı, gücünün yettiği maksimum noktaya kadar maçı zorladı ama olmadı.. İsveç'in aynı gece Yunanistan'ı 2-0 ile geçtiği grubun kaderi ilk maçlardan çizildi gibi.. İspanya artık çeyrek finali düşünmeye başlayabilir.. Hat - trick yapan Villa kupanın ilk Hat - trickçisi olurken , Rusya'da yenilen takımlar içerisinde gol atabilen ilk takım oldu.. İlklerin maçında 4'lik skorun imzası Villa'ya, gecenin polemiği ise 4-1 kazanılan bir maça rağmen, Torres'î oyundan erken alan kupanın en yaşlı hocası Aragones ile Torres'in tepkisini haklı bulan İspanyol basını arasında.. 4 gollü galibiyetten sonra polemikleri uzatmak gelecek döneme ilişkin bir iç istikrarsızlık getirmezse İspanya tam gaz devam edebilir..

Hiç yorum yok: