14 Haziran 2008 Cumartesi

Sulukule ve Futbol

1000 yıllık Roman mahallesi Sulukulede yaşanan ;kültürel kent soykırımına karşı direniş sürüyor. Tarihi Sulukule semtinin ‘Kentsel Dönüşüm’ projesi adı altında yok edilme girişimine karşı direnen ‘yaşam savunucuları’nın oluşturduğu ‘Sulukule Platformu’ bir futbol turnuvası düzenledi. Platfom açıklamasında; “Boş arsa gibi rant hesaplarıyla pazarlanan mahallemize sizleri aylardır hep “Yetişin, yıkıyorlar!” diye çağırdık. Sesimizi her seferinde duydunuz. Şimdi bir kez daha çağırıyoruz: Gelin, futbol şölenimizde birbirinin halinden anlamayı, dayanışmayı ve paylaşmayı kutlayalım. Mahallemizde hâlâ hayat var!..” dedi.
Sulukule Platformu’nun açıklaması göre, “Sulukule Dayanışma Futbol Turnuvası”na tam sekiz takım katılıyor: Neslişah Spor, Çeşme Sokak, Müzisyenler, Sultan Spor, Sulukule Birlik Spor ve Sulukule Spor. Bu takımlar Sulukule halkının içinden çıkan takımlar.
Sulukuleliler şöyle diyor:Halimizi çok yakından bilen, anlayan Başıbüyük ve Gülsuyu mahalleleri turnuvaya bir takımla katılıyor. “Kentsel yenileme” bir kâbus gibi onları da yerinden etmeye çalışıyor. Bugün birlikte top koşturacağız, yarın birlikte koşuşturacağız; hayatımızı savunmak ve güzelleştirmek için;
Sekizinci takım Mimar Sinan Üniversitesi. Bugün birlikte top koşturacağız, yarın birlikte koşuşturacağız; yoksulları yerinden etmeyen “kentsel projeler” için;
Moloz yığınları ortasında yaşamak zorunda bırakılsak da, mahallemizde hala hayat var!Gelin, dayanışmayı hatırlamaya, hatırlatmaya, kutlamaya, izlemeye, eğlenmeye, oynamaya bekliyoruz…”

Hiç yorum yok: