14 Haziran 2008 Cumartesi

Euro 2008 - İtalya vs Romanya : 1-1


Stat: Letzigrund
Hakemler: Tom Henning Ovrebo, Geir Age Holen, Jan Petter Randen (Norveç)
İtalya: Buffon, Zambrotta, Panucci, Chiellini, Grosso, Pirlo, De Rossi, Camoranesi (Dk. 85 Ambrosini), Perrotta (Dk. 57 Cassano), Del Piero (Dk. 77 Quagliarella), Toni
Romanya: Lobont, Contra, Tamas, Goian, Rat, Petre (Dk. 60 Nicolita), Radoi (Dk. 26 Dica), Codrea, Chivu, D. Niculae, Mutu (Dk. 88 Cociş)
Goller: Dk. 55 Mutu (Romanya), Dk. 56 Panucci (İtalya)
Sarı kartlar: Dk. 43 Mutu, Dk. 58 Chivu, Dk. 73 Goian (Romanya), Dk. 61 Pirlo, Dk. 90 De Rossi (İtalya)

Romanya, 54. Dakikada Mutu ile öne geçince tamam bu iş oluyor , İtalyan'lar elenmek üzere akşamda Fransız'lar eve dönüş biletini alır dedim ama olmadı.. Zambrotta savunmada bu şekilde oynamaya devam ettikçe turnuva sonuna doğru değerini yarı yarıya düşürür , turnuva öncesi lig beğenmiyordu, bu gidişle Rusya liginden dahi teklif alamaz u İtalyan savunmacıları.. Buffon eve dönüş biletini erteledi, uçağa rötar yaptırdı, kurtardığı penaltı belkide haketmedikleri bir çeyrek finalin kapısını aralayacak gök mavililer için..Mutu'nun golünün ardından, beraberlik golünü 2 dakika sonra Panucci'nin ayağından buldular.. Roma'lı ihtiyar delikanlı eleme grubunun sonmaçında yine böyle kritik bir golle , oynadığı futbolla bu yıl kupaya katılmayı fazlasıyla hakeden İskoçya'yı saf dışı bırakmıştı.. Panucci sessiz ve derinden kaderini etkiliyor kaos içerisindeki takımın.. Kritik kriz anlarında süreci başarıyla yönetiyor, atılan golde golü hazırlyan adam bir başka ihtiyar delikanlıydı İtalya'da.. Serie A'nın bu seneki gol kralı.. Del Piero..1-1'lik sonucun ardından süreç Romanya lehine gelişiyor diyebiliriz.. Penaltıyla kaçan balık büyük olsa bile.. C grubu için kısa bir genel değerlendirme yaparsak..
Romenler ölüm grubunda 2. maçlarından yine puanla döndüler.. İtalya ve Fransa'ya kaybetmemek, önemli bir adım attılar çeyrek final yolunda.. Mutu'nun penaltısı Buffon'un önce parmak uçlarına sonrada topuklarına çarpıp kaçmasa , az evvel biten maçta Hollanda'nın Fransa'ya tam 4 çekmesinin ardından Romanya bu akşam çeyrek finali kutluyor olacaktı.. Son maçta , İtalya ve Fransa'ya 2 maçta toplam 7 gol atarak kazanan turnuvanın buldozeri, ezici gücü Hollanda karşısına çeyrek final rüyası için çıkacaklar.. C grubunda İtalya ve Fransa çeyrek finali haketmiyorlar,yaratıcı olmayan, estetikten yoksun, katı savunma futbolu öldü , turnuvanın en sevindirici tarafıda bu.. Hücum edenler, güzel futbol oynamak isteyenler, attırmamayı değil bolca gol atarak oynayarak kazanmak isteyenleri yüceltiyor Euro-2008.. Bu grubun hakkı Hollanda ve Romanya'nın çeyrek finalidir.. Evlerine dönerlerse - ki büyük ihtimal- daha uçaktan indikleri an hocalarını hemen göndermeli İtalyan'lar ve sonrasında derin bir revizyona girip, 2010'a kadar rehabilite edilmeliler veya ''Alma Lippi'nin ahını çıkar aheste aheste '' ..

Hiç yorum yok: