22 Mart 2008 Cumartesi

All Star 2008


Avrupa kupalarında 3 takımla çeyrek finale kalan , sezon boyunca yaşattığı ve playoffları cadı kazanına çeviren çekişmesiyle göz dolduran , hakkını vermek gerekirse bence avrupa basketbolunun ispanya'dan sonra bu yıl en iyi ligi olan Türkiye basketbol liginin geleneksel All Star organizasyonu 5 saat süren bir show'la az önce sona erdi. Ligin sponsoru Beko'nun sponsorluğunda abdi ipekçi arena'da gerçekleşen show basketbola doyurdu. Her yıl biraz daha üzerine ekleyerek organizasyonun çapı büyüyor, bu yıl eksiksiz diyebileceğim kadar güzel bir show izledim diyebilirim. Biraz evvel blogda bahsettiğim Chicago Bulls'un show girls takımı Luvabulls , smaç showla görsel ziyafet çeken akrobasi takımı ''by karizma'' , smaç yarışması , çekişmeli geçen 3 sayılık turnuvası, ara sıcak niyetine dans gösterileri ve konserler.. Zaman zaman böyle rahatlamaya, memleketin gündeminden, hayatın kuşatmışlığından, binlerce özel ve genel sıkıntıdan kurtulup sportif estetiğin keyfiyle reset atmak gerekiyor bünyeye. All star Türkiye 2008 bu anlamda ilaç oldu cumartesi günüme. Ntv Kaan Kural'ın yorum kalitesi farkıyla kendi kurumsallığına yakışır şekilde sundu organizasyonu. Özellikle Luvabulls'lu bölümlerde lig maçlarında düştükleri hataya düşmediler ve mola arası niyetine kit-kat'lı reklamlara boğmadılar bizi. Bir organizasyonu yabancı yıldızlar yerli yıldızlar maçından ibaret görmeden her yönüyle ekrana yansıtmak izleyiciye duyulan saygının göstergesidir. NTV bugün bunu başardı diyebilirim.

Yabancılar Karması Yerliler Karması'nı 106-102 mağlup ederken Quinton Robert Hosley, gösterdiği performansla MVP seçildi. Geçen sene yapılan All-Star maçını da Yabancılar Karması 114-109 kazanmıştı bu yıl yerliler makus kaderi değiştirmek üzereyken son periyodun son 2 dk'sında bu şansı kaybettiler. Dikkatimi çeken başka bir olay ise güzel geceye pek yakışmayan yinede show maçını bile maksimum ciddiyetle oynayan oyuncuları görmek bakımından farklı bir bakışla takdir edilmesi gereken bir olay .. İlk defa bir All Star maçında kasti faul -Kaya Peker- ve 5 faul gibi olayları gördü.Ermal ile Adeyeke'nin bireysel takışmalarını ise biraz abartılı buldum bu tip maçlarda ortamı soğutabilecek böyle hırslara pek gerek yok. Yazının başında dediğim gibi All Star Show'ları eğlencedir daha ötesi değil . Uleb Cup'ta çeyrek final bularak yenilmez armada ruhunu geri getiren Galatasaray ise All star'a Brown , Hüseyin ve Cüneyt'le 3 oyuncu vererek büyük katkı sağladı Brown yabancılar karmasının beyni olarak bir guard nasıl asist yapar konulu dersi verdi.
All Star kültürünün en çok ilgi gören kısımları olan smaç ve 3 sayılık yarışmalarına gelince.. Powerade sponsorluğundaki smaç yarışmasını, Fenerbahçe Ülker'in ABD'li oyuncusu James White kazandı
Yarışmaya, TTNet Beykoz'dan Curtis Withers, Alpella'dan James Hughes, Fenerbahçe Ülker'den James White, Pınar Karşıyaka'dan Quinton Hosley ve OYAK Renault'dan Richard Darrell Chaney katıldı. güzel smaçlarla tam puan alan Richard Chaney ile James White, birer kez daha yarıştılar.
White son denemesinde, faul çizgisinden sıçrayıp bacağının arasından geçirdiği topu smaçlayarak 50 tam puan aldı ve yarışmanın şampiyonu oldu. Chaney ise son smacından 46 puan topladı. White, 10 bin dolarlık ödülünü kaptı. sayı yarışmasında OYAK Renault'dan Alper Saruhan, Darüşşafaka'dan Eric Chatfield, Beşiktaş Cola Turka'dan Preston Shumpert, Alpella'dan Ogun Sevinç ve Casa TED Ankara Kolejliler'den Ömer Ünver yarıştı.
İlk turda Alper Saruhan 15, Chatfield 10, Shumpert 15, Ogün Sevinç 8, Ömer Ünver 19 puan toplarken, Alper Saruhan, Shumpert ve Ömer Ünver finale kaldı.
Finalde, Shumpert 15, Alper Saruhan 13 puan alırken, Ömer Ünver 18 puan toplayarak yarışmayı kazandı. Gelecek yılı sabırsızlıkla bekliyorum.. I Love This Game

Hiç yorum yok: