25 Mayıs 2008 Pazar

Kupa Beyi Roma

İtalya'da tarih tekerrürden ibaret.. 4 Yıldır İtalya kupası finalini Roma ve İnter oynuyor.. İlk iki finali İnter kazanmıştı.. Geçen yıl İnter ligi şampiyon bitirmiş ama kupa finalinde Roma İnter'e 6 çekerek tarihi farkla kazanan taraf olmuştu.Bu gece 4. yılın finalinde geçen sezonun tekrarını yaşadık.. İnter ligi şampiyon bitirdi ama Roma kupa finalinde bu defa 2-1 kazanarak 2. yıl üst üste kupanın sahibi oldu. Spaletti için bu sezon çok yazdık çizdik.. Rakiplerine göre kısıtlı imkanlarına , takımın beyni kalbi herşeyi Totti'nin sakatlığına rağmen son haftaya kadar şampiyonluğu kovaladı, şampiyonlar liginde çeyrek finalde bu yılın şampiyonu Manchester'a kaybetti, bunların üstüne kupa finalinide kaybetse çok yazık olurdu. Bu yıl Roma'nın ve Spaletti'nin sezonu kupasız kapaması adaletsizlik olurdu, oynadıkları futbolun hakkı olarak İtalya kupasını kazandılar.. Roma'da Mexes'in , İnter'de 20 yaşındaki Brezilya'lı Pele'nin golleri muhteşemdi.. Arşivlik goller izledik bu akşam. Mancini için İnter'deki son maçıydı diyenler çoğunlukta yinede beklemek lazım..


ROMA-INTER: 2-1 (1-0)Gol: Mexes (R) al 35' p.t.; Perrotta (R) all'8', Pelè (I) al 14' s.t.

ROMA (4-2-3-1): Doni; Cassetti, Juan, Mexes, Tonetto; De Rossi, Pizarro; Giuly (Cicinho dal 20' s.t.), Aquilani (Panucci dal 46' s.t.), Perrotta (Brighi dal 29' s.t.); Vucinic. (Curci, Antunes, Esposito, Mancini)

INTER (4-1-4-1): Toldo; Maicon, Burdisso, Chivu, Maxwell; Zanetti (Crespo dal 44' st); Balotelli, Vieira, Cesar (Jimenez dal 16' s.t.), Stankovic (Pelè dal 1' s.t.); Suazo. (Julio Cesar, Solari, Maniche, Fatic)

Hiç yorum yok: