1 Mayıs 2008 Perşembe

Chelsea İlk Defa


Liverpool'u 1-1'in rövanşında 3-2 ile geçen Chelsea tarihinde ilk defa şampiyonlar ligi finaline yükseldi..

CHELSEA: 3 – LIVERPOOL: 2

Hakem: Roberto Rosetti (İtalya)


Stat: Stamford Bridge


Chelsea: Cech, Essien, Carvalho, Terry, Ashley Cole, Makelele, Ballack, Lampard (Schevchenko dk.119), Joe Cole(Nicolas Anelka dk. 91), Drogba, Kalou (Malouda dk.70)


Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel (Hyypia dk. 22), Riise, Alonso, Mascherano, Gerrard, Kuyt, Benayoun (Pennant dk. 78), Torres (Babel dk. 98)
Goller: Didier Drogba 33, 105, Frank Lampard 98 (pen) (Chelsea), Fernando Torres 64, Ryan Babel 117 (Liverpool)


Seyirci: 38.900

Şüphesiz ''çok tartışılan'' Avram Grant hepimizi yanılttı.. Çeyrek final serisi dahil olmak üzere Anfield'da kurtardığı beraberliği rövanşında, Stamford Bridge'de uzatmalarda 3-2 Liverpool'u geçerek şampiyonlar ligi finalinde Moskova'ya bilet alan ikinci adalı oldu.Jose Mourinho yönetiminde final yüzü göremeyen Chelsea tarihinin ilk şampiyonlar ligi finalini hepimizin çok tartıştığı Avram Grant ile yakaladı.. Oynadıkları futbolu hala beğenmiyorum.. Yarı finalin diğer eşleşmesi olan Manchester United vs Barcelona serisini fikstür azizliği olarak kabul ediyorum.. Finalin adına yakışan iki takım oynadıkları futbolun hakkını vererek bakınca Manchester United ve Barcelona idi ama olmadı.. Hem takvimler, hem modern futbol Chelsea'nin yanında bu sezon..Ama işin gerçeği; Liverpoola üzüldüm ancak Chelsea'yi yenecek kadar oynamadılar Maça gelirsek.. Bir defa ilk maçta Liverpool'un son iki yılın finalisti olarak hayalkırıklığı yaratan bir seri yaşattığını belirtmiştik.. Ev sahibi olmanın gerekliliklerini yerine getiremeyen , saha içi uyumu bozuk , isteksiz bir Liverpool izledik iki maç boyunca.. Atılan goller veya ilk maçta yenen 94. dk mucizesi golü kimseyi yanıltmasın.. Liverpool geçtiğimiz iki sezonun finalisti gibi oynayamadı.. Bu 3-2 lik Chelsea galibiyeti için sürekli egoistlikle suçlanan hatta takımın Alman yıldızı, orta sahanın dinamosu Michael Ballack ile kim serbest vuruş kullanacak diye saha içinde kavgaya tutuşan, ahı gidiyor vahı kalıyor Drogba efsanesi bitiyor gibi mottolarla eleştirilen, Fil dişili yıldız Drogba'nın dönüş maçıda diyebiliriz.. 2 gol.. hırs .. azim .. uyum.. 120 dk boyunca yıkılmayan bir fizik güç.. Drogba kendi gibi oynadığı zaman her takıma bir adet lazım olan , alternatifsiz yıldızlardan birisi..Son söz olarak;Chelsea, üst düzey takım savunmasıyla finali hak etti...

Hiç yorum yok: