22 Mayıs 2008 Perşembe

Euro 2008 - İtalya

Kaleciler: Gigi Buffon (Juventus), Marco Amelia (Livorno), Morgan De Sanctis (Sevilla)

Defans: Christian Panucci (Roma), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Marco Materazzi (Inter), Gianluca Zambrotta (Barcelona), Andrea Barzagli (Palermo), Giorgio Chiellini (Juventus), Fabio Grosso (Lyon)

Orta saha: Mauro Camoranesi (Juventus), Andrea Pirlo (Milan), Gennaro Gattuso (Milan), Massimo Ambrosini (Milan), Daniele De Rossi (Roma), Simone Perrotta (Roma), Alberto Aquilani (Roma), Riccardo Montolivo (Fiorentina)
Forvet: Luca Toni (Bayern Munich), Antonio Di Natale (Udinese), Quagliarella (Udinese), Alessandro Del Piero (Juventus), Marco Borriello (Genoa), Antonio Cassano (Sampdoria)
Gök mavililerde Donadoni merak konusu olan iki ismi ;Sampdoria formasını giyen Antonio Cassano’yu ve Serie A'yı gol kralı olarak bitiren efsane oyuncu Del Piero'yu kadroya alarak aday kadroyu açıkladı. Del Piero bu yıl şarap misali yıllandıkça coştu. Onsuz bir İtalya düşünemiyorum. Doğru karar.Donadoni Başarısız olursam hiç uzatmam hemen bırakır giderim demiş. Etik bir tavır. İtalya için uluslararası turnuvalarda başarısızlığın ölçüsü finalde kaybetmek.. Büyük başın derdide büyük oluyor. Ben bu aday kadrodan savunmaya boğulmuş defans futbolu oynanamaması hariç bir dilekte bulunmuyorum. Her zamanki gibi tüm takımları yenecek güçteler.. Bunu güzel futbol oynayarak yapsınlar yeter..

Hiç yorum yok: