26 Mayıs 2008 Pazartesi

Cannes Perdeyi Kapatırken

*3 maymunun yönetmeni Nuri Bilge Ceylan en iyi yönetmen ödülünü aldı..

* En İyi Senaryo ödülünü Jean Pierre Luc Dardenne’nin “Le Silence de Lorna” isimli filmi kazandı. Ödülü, geçen yıl bu ödülü kazanan yönetmen Fatih Akın takdim etti.

*61. Cannes Film Festivali’nde büyük ödül Altın Palmiye’yi ise Fransız yönetmen Laurent Cantet “Entre les murs” isimli filmi aldı. Film, Fransız toplumunun eğitime bakışını yansıtıyor. Altın Palmiye ödülünü Robert de Niro takdim etti.

* Altın Palmiye’den sonra gelen büyük ödülü ise bu yıl İtalyan yönetmen Mateo Garrone’nın “Gomorrah” isimli filmi aldı.

*En İyi Erkek Oyuncu ödülü, yönetmen Steven Soderbergh’in “’Che” filmindeki rolüyle Benicio del Toro’ya verildi. Ödülü, del Toro’ya ünlü Fransız oyuncu Valerie Lemercier verdi.

* En İyi Kadın Oyuncu ödülünü, Walter Salles’in yönettiği “Linha de Passe” isimli filmdeki rolüyle Sandra Corbeloni kazandı. Ödülü Fransız oyuncu Jean Reno anons etti, ancak Corbeloni bebeğini yeni kaybettiği için törene katılamadı.

* Jüri ödülünü, Paolo Sorrentino’nun “Il Divo” isimli filmi aldı.

* Festivalde, Altın Kamera ödülünü “Hunger” filmindeki başarısıyla Steve McQueen alırken, en iyi kısa metrajlı filmin ödülünü ise “Megatron” Marian Crisan kazandı.

* 22 filmin Altın Palmiye için yarıştığı 61. Cannes Film Festivali’nde Catherine Deneuve ile Clint Esatwood’a da özel ödül verildi.

Hiç yorum yok: