22 Mayıs 2008 Perşembe

Euro2008 - Fransa

Raymond Domenech, EURO 2008 öncesi 30 kişilik aday kadrosunu açıklarken iki sürpriz kararada imza attı; Juventus’ta forma giyen David Trezeguet'i kadroya almaması ve St-Etienne’de forma giyen Bafetimbi Gomis’i 30 kişilik aday kadroya katması. 30 kişilik Fransa aday kadrosu 28 Mayıs’ta 23 oyuncuya inecek ve turnuvada mücadele edecek ekip netleşecek. Fransız basını kadroyu tartışıyor ama Domenech basın toplantısında net konuşmuş . “Sürpriz bekleyenler vardı. Gördüğünüz gibi, ilk sürpriz, herhangi bir sürprizin olmaması” Bir teknik adamın tartışmayı kendi kafasında bitirmesi daima iyidir. Fransa turnuvaya sayılı zaman kala ; 27 Mayıs, 31 Mayıs ve 3 Haziran tarihlerinde sırasıyla Ekvador, Paraguay ve Kolombiya’yla hazırlık maçları yapacak. Avrupa futbol şampiyonası öncesi mini bir güneyamerika turu gibi gözüküyor bu program. Domenech'in kamp programını belirlerken bir B planı yaptığı kesin.


KALECİLER: Grégory Coupet (Lyon), Mickaël Landreau (Paris-SG), Sébastien Frey (Fiorentina/İTA), Steve Mandanda (Marsilya)


SAVUNMA: Eric Abidal (FC Barcelone/İSP), Jean-Alain Boumsong (Lyon), François Clerc (Lyon), Julien Escudé (FC Séville/İSP), Patrice Evra (Manchester United/İNG), William Gallas (Arsenal/İNG), Philippe Mexès (AS Rome/İTA), Willy Sagnol (Bayern Munich/ALM), Lilian Thuram (FC Barcelone/İSP), Sébastien Squillaci (Lyon)


ORTA SAHA: Alou Diarra (Bordeaux), Lassana Diarra (Portsmouth/İNG), Mathieu Flamini (Arsenal/İNG), Claude Makelele (Chelsea/İNG), Jérémy Toulalan (Lyon), Patrick Vieira (Inter Milan/İTA)


HÜCUM: Nicolas Anelka (Chelsea/İNG), Hatem Ben Arfa (Lyon), Karim Benzema (Lyon), Djibril Cissé (Marsilya), Bafétimbi Gomis (Saint-Etienne), Thierry Henry (FC Barcelone/İSP), Florent Malouda (Chelsea/İNG), Sidney Govou (Lyon), Franck Ribéry (Bayern Munich/ALM), Samir Nasri (Marsilya)

Hiç yorum yok: