7 Temmuz 2008 Pazartesi

1. Avrupa Futbol Taraftarları Kongresi

Bu yıl ilk organizasyon.. İstenen verim alınırsa gelenekselleştirilecek.. 4-6 Temmuz tarihlerinde Londra'da toplanıyor Avrupa'nın ultrasları.. Curvalar, sopalı pankart çalışmaları, tribün showları, manifestolar, taraftar fanzinleri ve niceleri..


http://www.footballsupportersinternational.com/en/congress linkinden kongre ile alakalı geniş çaplı bilgi edinebilir blogun meraklı okurları.. Kongrenin açılış sayfasında ; ''Modern futbol deyince aklınıza ne geliyor? Oyunu yöneten milyonerler, TV şirketleri ve sponsorlar mı? Yıldız oyuncular ve onları destekleyenler arasındaki derin uçurum mu? Fahiş bilet fiyatları mı? Polis baskısı ve stat yasakları mı? Irkçılık ve ayrımcılığın diğer biçimleri mi? Taraftar kültürünü stadyumlarda kısıtlamak mı?...Ama bir de madalyonun diğer yüzü olmalı. Neden hala kendimize futbol taraftarı diyoruz?" şeklinde bir girizgah yer alıyor... manidar.. amaca uygun.. Çeşitli konularda sergilenecek olan workshoplar kongre için önemli yer tutuyor .. Kongrede yer alacak Workshoplar şu şekilde - ultras ve Choreographies bölümleri en heyecan verici bölümler- :


1. Fan Culture Keywords: SafeStanding, Kick-off times, Commercialisation, Choreographies, Ultras

2. Policing & Repression Keywords: Stewarding&Policing, Stadium bans, violence, legislation Chairperson: Michael Gabriel, Koordinationsstelle FanProjekte /Germany Guest Speakers: Dr. Clifford Stott/ England Bündnis Aktiver Fussballfans & ProFans /Germany

3. Diversity / Anti-Discrimination Keywords: Campaigning on Racism, Homophobia, Sexism, Antisemitism, Disability Rights etc. Chairperson: Nicole Selmer, F_in Women in Football Guest Speakers: Football Against Racism in Europe (FARE)

4. Ticketing Keywords: Ticket pricing, Ticket distribution in national & international football, Ticket IDs, Ticket touting Chairperson: Martijn Pelle, Fan Ambassade Nederland/Holland Guest Speakers: Tam Ferry, TartanArmyClubs/Scotland Unsere Kurve/Germany (inquired)

5. Club Ownership Keywords: Supporters trusts, Membership-based clubs, Millionaire takeovers Chairpersons: Dave Boyle & Antonia Hagemann, Supporters Direct/England Guest Speakers: Gabriele Rechenberger, Austria Salzburg/Austria Emilio Abejón, Asociación Señales de Humo/Spain "

Hiç yorum yok: