24 Şubat 2008 Pazar

Invisibles - Görünmeyenler


!f istanbul 2008 film festivali kapsamında..

kısa kısa künye..

Isabel Coixet, Wim Wenders, Fernando Leon de Aranoa, Mariano Barroso, Javier Corcuera Ispanya 2007

motto : ''Çatışmada arkada kalamazsınız, arkada kalırsanız sizi öldürürler. Korkmadan, ölümüne savaşmak zorundasınız. ''

yönetmen hakkında
1945’te Almanya’da doğan usta yönetmen Wim Wenders’in senarist, oyuncu, belgesel, TV programı ve uzun metraj yönetmeni olarak geniş bir filmografisi var. Wenders aynı zamanda halen Avrupa Film Akademisi’nin başkanı.
1968’e İspanya’da doğan Fernando Leon de Aranoa, yönetmenliğe başlamadan önce uzun süre senaristlik yaptı, birçok belgesel çekti ve öykü yazdı. 2004’te kendi prodüksiyon şirketi Resposado’yu kurdu.
1959’da İspanya’da doğan, 28 yaşında Los Angeles’a taşınıp Amerikan Film Enstitü’sünde eğitimini tamamlayan Mariano Barroso’nun filmleri, karakterlerin sosyal başarılarıyla ahlaki değerleri arasındaki ilişkiye odaklanıyor.
1960, İspanya doğumlu Isabel Coixet, Barselona Üniversitesi’nde tarih okuduktan sonra gazetecilik yaptı. Ardından birçok reklam yönetti ve 1996’da ABD’de ilk uzun metrajını çekti.
1967’de Peru’da doğan Javier Corcuera, Peru’da sinema okuduktan sonra Computense Üniversitesi’nde Görsel Bilimler öğrenimi gördü. İşlerinin büyük çoğunluğu belgesellerden oluşuyor

ödüller

2007 Berlin Film Festivali Tribeca Film Festivali ,Guadalajara Film Festivali , 2008 Goya Ödülü
şahsi yorum:

Isabel Coixet, Wim Wenders, Fernando Leon de Aranoa, Mariano Barroso ve Javier Corcuera bağımsız sağlık ajansı Sınır Tanımayan Doktorlar ve Javier Bardem’in şirketi Pinguin Films ile el ele vererek Afrika’da ve Latin Amerika’da ihmal edilen, tecavüze ve saldırıya uğrayan ve yaşamlarını vahşetten kaçmaya çalışarak acı ve korku içinde devam ettiren insanların öykülerini kayda almışlar. Görünmeyenler, görmek istemediğimiz, ancak korku ve tedirginliklerimizin içinde hep varolan gerçekler hakkında. Bu film hikayelerin hikayesi; daha önce duymuş olsak bile, birçoğumuzun zihninin ücra köşelerine iterek unutmayı tercih ettiği hikayelerin bildirisi. Kayıtsızlığımızın susturduklarına ses verme çabası.

Hiç yorum yok: